Skip to main content

Regelen tijdens je zwangerschap

Kraamzorg

Kraamzorg is een unieke vorm van zorg die alleen in Nederland wordt gegeven. De kraamverzorgster assisteert ons tijdens de bevalling en begeleidt jullie de eerste 8-10 dagen na de bevalling. Ze voert controles uit bij moeder en kind en geeft informatie. Jullie kunnen kiezen welk kraambureau het beste bij jullie past. De kraamverzorgster zal tijdens de zwangerschap een intake gesprek met jullie plannen. Wij werken veel samen met: Het Groene Kruis, Isis en Kraamzorg de Geboorte! Vraag kraamzorg aan voor 16 weken zwangerschap.

Voorlichtingsavonden

Voorlichtingsavonden over de bevalling en borstvoeding. Zowel bij ons op de praktijk, als ook in het Martini ziekenhuis en het UMCG worden voorlichtingsavonden gegeven over de bevalling en borstvoeding. Bij vragen stuur ons gerust een email of sms, of vraag er naar op het spreekuur.

Kraampakket

Bij veel zorgverzekeringsmaatschappijen hoef je niet aan te geven dat je zwanger bent. Vraag wel een kraampakket aan. Lees van te voren je polis zodat je weet wat je verzekeraar wel en niet vergoedt. Niet alleen wàt vergoed wordt, maar ook de hoogte van de vergoeding verschilt per maatschappij.

Erkenning

Als je niet bent getrouwd of geen geregistreerd partnerschap hebt, wordt de biologische vader niet automatisch als de officiële vader van je kind gezien. Hij moet het kind daarom erkennen. Dit kan bij de Burgerlijke Stand van de gemeente waar je woont. Afspraken over voogdij zijn hiermee niet geregeld, deze afspraken kan je maken via een notaris.