Over ons

Het team bestaat uit twee vaste verloskundigen. Paulien Smit en Heidi de Boer. Wij doen ons werk met veel plezier en zijn erg betrokken met onze cliënten. Wij vinden het opbouwen van een vertrouwensrelatie en toegankelijke en professionele zorg waarin de cliënt centraal staat erg belangrijk.

Wij begeleiden zwangere vrouwen en hun partner, bevallingen in alle houdingen, thuis en in het ziekenhuis van jullie keuze en (losse) kraambedden. Bij ons krijg je continue begeleiding, vaak ook na overdracht.

Paulien heeft in 2014 de studie voor echoscopie succesvol afgerond. Hierdoor heb je als cliënt het gemak en het voordeel van het maken van echo’s op de praktijk.

Benieuwd naar de ervaringen van onze clienten?

Samenwerking ziekenhuizen

Verloskundigenpraktijk Aine heeft een nauwe samenwerking met zowel het UMCG als het Martini Ziekenhuis. Wij zijn actief in werkgroepen van de Martini Geboorte Groep, een samenwerking met verloskundigenpraktijken rondom Groningen, gynaecologen, kraamzorg en het Martini Ziekenhuis. Mocht je in het ziekenhuis willen of moeten bevallen dan bepaal jij in welk ziekenhuis je dit wilt gaan doen.

Samenwerking huisartsen

10 jaar geleden hebben de huisartsen uit de regio de totale geboortezorg aan ons overgedragen. Met elke huisarts hebben wij een goed contact en samenwerking.

 

Heidi de Boer

Mijn naam is Heidi de Boer, ik ben moeder van een dochter Quinty Danique en een zoon, Julian Elijah. Ik ben in september 2013 afgestudeerd aan de Verloskundige Academie in Amsterdam. Voordat ik in 2009 aan deze studie begon, werkte ik met veel plezier in een dierenartsenpraktijk in Amersfoort, maar de verloskundige bleek toch mijn passie. In de begeleiding van zwangerschap en bevalling vind ik het werken in een klein team met persoonlijke aandacht voor mijn cliënt, zorg op maat en duidelijkheid belangrijk. Op deze manier hoop ik dat jullie met een goed gevoel op jullie zwangerschap, bevalling en kraambed kunnen terug kijken

Ik ben geregistreerd in het BIG-register nummer: 299 178 464 03 en het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen), de beroepsvereniging voor verloskundigen.

Paulien Smit

Ik ben opgegroeid in de stad Groningen. Sinds 2014 werkt ik bij praktijk Aine. De meest gestelde vraag aan mij is of mijn moederschap (van twee jongens) mijn kijk op zwangerschap, de bevalling of daarna heeft beïnvloed. Elke zwangerschap en elke geboorte is uniek en gaat anders. Belangrijk hierin vind ik hoe je terug kijkt op deze periode, ondanks wat je mee maakt. De geboorte, is vaak een moment waar we met z’n allen erg naar toe leven en ook ik vind het nog steeds bijzonder en soms onwerkelijk om hierbij te mogen zijn. Mijn moederschap heeft me wel verandert als verloskundige. De gevoelens die je krijgt voor je kind en partner (leuk en soms minder leuk) en wat dat met je kan doen ken je niet. Dit heeft mij geholpen nog meer open te staan voor de ervaringen, meningen, ideeën van andere ouders en ze hierin te ondersteunen.
Naast verloskundige maak ik ook de echo’s voor de praktijk.

Ik ben geregistreerd in het BIG-register nummer: 099 156 081 03 en het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen), de beroepsvereniging voor verloskundigen. Ik ben actief in het bestuur van de Martini Geboorte Groep en het Perinatale audit team.


Waarneming

Tijdens bijvoorbeeld vrije dagen of vakantie van Paulien of Heidi is Marloes de vaste waarneemster in de praktijk.

Marloes Vermeulen

Hoi! Ik ben Marloes. Ik wist al van kinds af aan dat ik, later-als-ik-groot-was, verloskundige wilde worden. Gelukkig is die droom uitgekomen! Ik hou van de afwisseling die het vak met zich meebrengt; geen dag is hetzelfde. In mijn begeleiding vind ik het belangrijk dat je als aanstaande ouder voorzien wordt van goede informatie, zodat op basis daarvan je eigen keuzes kunt maken.
Voordat ik bij Aine kwam werken, heb ik tien jaar lang in Hilversum gewerkt. Samen met twee collega’s was ik eigenaar van verloskundigenpraktijk Aanvang. Toen in 2019 onze zoon Casper werd geboren zocht ik een nieuwe balans tussen werk en privé. Door mijn praktijk te verkopen kwam er meer balans én ruimte voor nieuwe plannen. Zo besloten we te verhuizen naar Groningen. Nu wonen we dichter bij vrienden en familie, wat heel fijn is. In mijn vrije tijd hou ik van lezen, lekker uit eten, theater, spelletjes spelen en wandelen. Naast verloskundige ben ik ook echoscopist en gezondheidswetenschapper. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten!

Ik ben geregistreerd in het BIG-register nummer: 899 100 378 03 en het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen), de beroepsvereniging voor verloskundigen.

Anti-concepti spreekuur

Tijdens het anti-conceptie spreekuur ontmoet je Angeliek Visser.

Angeliek Visser

Ik heb de afgelopen 15 jaren zelf een Verloskundigenpraktijk (Ma Lune) gehad waarin ik prachtige leerzame jaren heb beleefd. Naast de verloskundige zorg van spreekuren en diensten, trekken de echoscopie, het klieven van tongriempjes/lipbandjes, Centering Pregnancy en de anticonceptiezorg mij enorm aan. Vanaf september 2018 heb ik de keuze gemaakt om te stoppen bij Ma Lune en een balans te zoeken in alles wat ik leuk vind om te doen. Verder ben ik een 39 jarige moeder van twee heerlijke ondeugende meisjes, Mila (7) en Anouk (5). Beide bevallingen waren thuis in bad waaraan ik hele goede herinneringen heb. We hebben een zwarte Labrador van 1 jaar, Nero, die veel vreugde brengt in ons huis in Tolbert.

In ieder geval leuk om je te ontmoeten en mochten er vragen zijn, beantwoord ik deze graag!

Warme groet,

Angeliek Visser