Over ons

Het team bestaat uit twee vaste verloskundigen. Manny Hegge en Paulien Smit. Wij zijn erg betrokken met onze cliënten en dragen een warm hart voor ons vak. Wij vinden vertrouwen en discretie erg belangrijk en staan voor een laagdrempelige en professionele zorg waarin de cliënt centraal staat.

Wij begeleiden bevallingen, zowel thuis als poliklinisch in het ziekenhuis van jouw keuze. Bij ons krijg je continue begeleiding tijdens de bevalling, vaak ook na overdracht.

We hebben allebei in 2014 de studie voor echoscopie succesvol afgerond. Hierdoor heb je als cliënt het gemak en het voordeel van een echo op de praktijk.
Benieuwd naar de ervaringen van onze clienten?

Samenwerking ziekenhuizen

Verloskundigenpraktijk Aine heeft een nauwe samenwerking met zowel het UMCG ziekenhuis als het Martini Ziekenhuis. Mocht je in het ziekenhuis willen of moeten bevallen dan bepaal jij in welk ziekenhuis je dit wilt gaan doen.

Samenwerking huisartsen

10 jaar geleden hebben de huisartsen uit de regio de totale geboortezorg aan ons overgedragen. Met elke huisarts hebben wij een goed contact en samenwerking.

Manny Hegge

Ik ben geboren en getogen in het noorden en woon er nog steeds met veel plezier. Toen ik klaar was met de middelbare school wilde ik al graag verloskundige worden. Op dat moment kon je echter pas op je 19e met de opleiding beginnen en daarom besloot ik eerst de verpleging in te gaan. Daarna ben ik getrouwd en heb ik drie kinderen gekregen. De opleiding tot verloskundige was alleen in het zuiden of westen van Nederland waardoor dit met een gezin geen optie voor mij was. Toen de opleiding naar Groningen kwam ben ik alsnog aan de opleiding begonnen en daar heb ik nog geen spijt van gehad! Het was mijn droom om een eigen praktijk op te zetten in het gebied waar wij met zoveel plezier wonen. Op 1 april 2006 werd die droom werkelijkheid, Verloskundigenpraktijk Aine ging van start.

Ik ben geregistreerd in het BIG-register en het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen), de beroepsvereniging voor verloskundigen.

Paulien Smit

Ik ben opgegroeid in de stad Groningen. Sinds kort woon ik in de provincie en ben ik vaste collega van Manny Hegge bij verloskundigenpraktijk Aine. Tijdens de opleiding voor verpleegkundige merkte ik dat dit niet het juiste beroep voor mij was. Ik ben een middag met een verloskundige mee gaan lopen en toen ik voor het eerst een kind voelde bewegen in de buik van een vrouw wist ik het! Ik wilde verloskundige worden, ik vond het zo speciaal en mooi. De geboorte van een kind is een uniek en intiem moment. Ik vind het bijzonder om bij dit moment aanwezig te mogen zijn en verwonder me nog elke keer. Aanstaande ouders begeleiden in het proces van zwangerschap, geboorte en periode kort daarna doe ik dan ook met veel plezier.

Ik ben geregistreerd in het BIG-register en het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV (Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen), de beroepsvereniging voor verloskundigen.

Waarneming

Tijdens vakanties, ziekte of nascholing kan het zijn dat er andere verloskundigen meewerken. Wij zullen dit hier tijdig aangeven.