Skip to main content

Over ons

Het team bestaat uit twee vaste verloskundigen, Heidi de Boer en Nienke Boersma. Wij doen ons werk met veel plezier en zijn erg betrokken bij onze cliënten. Wij vinden het opbouwen van een vertrouwensrelatie en toegankelijke en professionele zorg waarin de cliënt centraal staat erg belangrijk. Daarnaast willen wij laagdrempelige en toegankelijk zorg bieden, waarbij iedereen de tijd en aandacht kan krijgen die nodig is en willen we ook dat onze praktijk toegankelijk is voor mensen die niet bij ons in zorg zijn.

Wij begeleiden zwangere vrouwen en hun partner, bevallingen in alle houdingen, ook onder water, thuis en in het ziekenhuis van jullie keuze en (losse) kraambedden. Bij ons krijg je continue begeleiding, vaak ook na overdracht.

Onze reguliere verloskundige zorg is uitgebreid met:

  • Een eigen echo praktijk
  • Uitleen van borstkolven en bevalbaden
  • Anticonceptiezorg
Benieuwd naar de ervaringen van onze clienten?

Samenwerking ziekenhuizen

Verloskundigenpraktijk Aine heeft een nauwe samenwerking met zowel het UMCG als het Martini Ziekenhuis. Wij zijn actief in werkgroepen van de Martini Geboorte Groep, een samenwerking met verloskundigenpraktijken rondom Groningen, gynaecologen, kraamzorg en het Martini Ziekenhuis. Mocht je in het ziekenhuis willen of moeten bevallen dan bepaal jij in welk ziekenhuis je dit wilt gaan doen.

Samenwerking kraamzorg

Aine, verloskundigenpraktijk ’t Hogeland heeft een goede samenwerking met verschillende kraamzorg organisaties. Wij zijn samen actief in verschillende werkgroepen van deskundigen en andere beroepsprofessionals, wat een fijne samenwerking geeft tussen al deze organisaties.

Samenwerking huisartsen

10 jaar geleden hebben de huisartsen uit de regio de totale geboortezorg aan ons overgedragen. Met elke huisarts hebben wij een goed contact en samenwerking.

 

Heidi de Boer

In 2013 behaalde ik mijn diploma en mocht ik meteen aan het werk in verschillende praktijken in Nederland. Voordat ik in 2009 aan deze studie begon, werkte ik met veel plezier in een dierenartsenpraktijk in Amersfoort, maar de verloskunde bleek toch mijn passie. En in 2018 ben ik voor de liefde naar het noorden verhuisd met mijn werk.
Ik mocht zelf twee keer thuis bevallen, met vertrouwen in mijn lijf dat ik het kon, samen met de vader van mijn kinderen en de verloskundige. In de begeleiding van zwangerschap en bevalling vind ik het werken in een klein team met persoonlijke aandacht voor mijn cliënt, zorg op maat, zelfbeschikkingsrecht en duidelijkheid erg belangrijk. Op deze manier hoop ik dat jullie met een goed gevoel op jullie zwangerschap, bevalling en kraambed mogen terug kijken.
Ik ben geregistreerd in het BIG-register nummer: 299 178 464 03, in het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV (de beroepsvereniging voor verloskundigen) en daarnaast sta ik geregistreerd in het BEN echo register voor verloskundigen.


Waarneming

Nienke en Annemee zijn de vaste waarneemsters van verloskundigenpraktijk Aine. Tijdens vakantie, bijscholingen en vrije dagen wordt de dienst door Thirza overgenomen.

Nienke

Sinds 2020 mag ik met trots de titel verloskundige dragen. Ik ben begonnen met werken in Friesland, waar ik geboren en getogen ben. Daarnaast heb ik nog twee jaar in Drenthe gewerkt. Maar uiteindelijk heeft de liefde mij hier naar het noorden van Groningen gebracht. 

In mijn vak vind ik het erg belangrijk dat er persoonlijke zorg gegeven kan worden. Door samen met de cliënt af te stemmen waar de behoefte ligt en daarmee zorg op maat te geven hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een mooie herinnering aan de bijzondere periode van zwangerschap, bevalling en kraambed. 

Ik sta ingeschreven in het kwaliteitsregister voor verloskundigen van de KNOV en in het BIG-register met nummer: 799 285 858 03.

Thirza

Thirza zal zich binnenkort aan jullie voorstellen op deze pagina.

Annemee

Annemee zal zich binnenkort aan jullie voorstellen op deze pagina.

Assistente

Monique Overwijk

Sinds 2010 ben ik werkzaam als praktijkassistente. Ik heb eerst met veel plezier bij twee praktijken in de Randstad. Na mijn verhuizing naar Friesland ben ik in Oosterwolde in een verloskundigenpraktijk terecht gekomen, waar ik 2 jaar gewerkt heb.
Ik ben zelf moeder van 2 kinderen en inmiddels ook oma van 3 kleindochters, iets waar ik volop van geniet. Begin 2023 ben ik weer herenigd met mijn oud collega Heidi, die ik bij de eerste praktijk in de Randstad heb leren kennen. Super leuk om weer met en voor haar aan het werk te zijn, in een van de mooiste beroepen ter wereld, in het prachtige Winsum.
Jullie mogen mij bellen voor een aanmelding, het maken of verzetten van een afspraak, bij vragen, maar ook voor het ontvangen van een zwangerschapsverklaring of een luisterend oor.
Ik hoop dat ik onze cliënten kan helpen met dat wat ze, op het moment dat ze mij belt, nodig heeft.

Anti-conceptie spreekuur

Angeliek Visser

Na 15 jaren een eigen groepspraktijk te hebben gehad waarin ik prachtige leerzame jaren mocht beleven, werk ik sinds 2018 in mijn eigen praktijk Mia Stella.
Ik werk met veel plezier bij Verloskundigenpraktijk Aine ‘t Hogeland als waarnemend verloskundige en echoscopiste ter ondersteuning in tijden van vakantie, verlof en drukte.
Ik ben moeder van twee prachtige meiden; Mila (2012) en Anouk (2013). Beide bevallingen waren thuis in bad waaraan ik hele goede herinneringen heb. We hebben een lieve zwarte Labrador, Nero, die veel vreugde brengt in ons huis in Tolbert.

Leuk om je te ontmoeten en mochten er vragen zijn, beantwoord ik deze graag!

Lactatiekundige

Berber Meihuizen

Berber startte haar carrière in de geboortezorg als kraamverzorgende, inmiddels is zij al 10 jaar Lactatiekundige IBCLC .
Tevens is zij slaapcoach, want vaak hangen vragen mbt slapen samen met voeden. Haar motto is; niets moet, alles mag! Zij wil ouders graag begeleiden, zodat zij zo ontspannen mogelijk kunnen voeden.
Kijk voor meer info op www.lactatiekundigeberber.nl